Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka kalafiorowa z koperkiem

Sałatka kalafiorowa z koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 562 Ocena: 4955

Dodano:

Odsłon: 4662

Bardzo prosta sałatka, która idealnie pasuje jako dodatek do mięs.

Składniki

  • Kalafior
  • ½ pęczka koperku
  • 3 ogórki kiszone
  • Kiełki lucerny lub rzodkiewki
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Po ugotowaniu studzimy i dzielimy na małe różyczki.

  2. 3. Ogórka kroimy na pół plasterki.

  3. 4. Paprykę kroimy na małe paseczki.

  4. 5. Koperek drobno siekamy.

  5. 6. Dodajemy kiełki, oliwę oraz pieprz.

  6. 7. Mieszamy i przekładamy do naczynia.
    8. Na wierzchu polewamy octem balsamicznym
    9. Sałatka gotowa.
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 kwietnia Taką, to zjadłbym i bez mięsa, bo w końcu nie samym ... no jakoś to tak podobnie brzmiało hihi. Pyszna sałatka, mniami :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń