Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, wymieszać z przyprawą kebab- gyros i kilkoma łyżkami oleju. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie mięso usmażyć i odstawić do ostygnięcia.
Kapustę pekińską drobno pokroić. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Pomidorki przekroić na pół. Cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać.
Obrać kilka ząbków czosnku i przecisnąć przez praskę. Wymieszać majonez że śmietaną, dodać czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Wyłożyć do miski połowę składników. Polać sosem czosnkowym. Następnie wyłożyć resztę składników. Polać pozostałym sosem a na wierzchu posypać kapustą pekińską.