Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5877
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103736
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2010
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5877
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, wymieszać z przyprawą kebab- gyros i kilkoma łyżkami oleju. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie mięso usmażyć i odstawić do ostygnięcia.
Kapustę pekińską drobno pokroić. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Pomidorki przekroić na pół. Cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać.
Obrać kilka ząbków czosnku i przecisnąć przez praskę. Wymieszać majonez że śmietaną, dodać czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Wyłożyć do miski połowę składników. Polać sosem czosnkowym. Następnie wyłożyć resztę składników. Polać pozostałym sosem a na wierzchu posypać kapustą pekińską.