Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją nazwać a że sałatka ta jest prosta a jednocześnie pyszna postanowiłem się z Wami podzielić przepisem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8384
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4613
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 655
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8384
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1220
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4613
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 655
Składniki
Sałatę lodową rozdrabniamy na mniejsze kawałki a jeżeli mamy fit mix sałat to tylko wykładamy na talerz, miód mieszamy z musztardą i polewamy sałatę.
W między czasie podprażamy słonecznik na suchej patelni.
Z gruszki wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w ok 2mm podłużne plasterki, w podobną grubość kroimy ser pleśniowy. Plasterek gruszki składamy z plasterkiem sera i układamy na sałatce tworząc rozetę. W sam środek rozety dodajemy prażony słonecznik lub orzechy. Podajemy od razu. Sałatka świetnie sprawdza się również jako dodatek do zimnej płyty na przyjęcie.