Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją nazwać a że sałatka ta jest prosta a jednocześnie pyszna postanowiłem się z Wami podzielić przepisem.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Sałatę lodową rozdrabniamy na mniejsze kawałki a jeżeli mamy fit mix sałat to tylko wykładamy na talerz, miód mieszamy z musztardą i polewamy sałatę.
W między czasie podprażamy słonecznik na suchej patelni.
Z gruszki wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w ok 2mm podłużne plasterki, w podobną grubość kroimy ser pleśniowy. Plasterek gruszki składamy z plasterkiem sera i układamy na sałatce tworząc rozetę. W sam środek rozety dodajemy prażony słonecznik lub orzechy. Podajemy od razu. Sałatka świetnie sprawdza się również jako dodatek do zimnej płyty na przyjęcie.