Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją nazwać a że sałatka ta jest prosta a jednocześnie pyszna postanowiłem się z Wami podzielić przepisem.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 121
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 121
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1020
Składniki
Sałatę lodową rozdrabniamy na mniejsze kawałki a jeżeli mamy fit mix sałat to tylko wykładamy na talerz, miód mieszamy z musztardą i polewamy sałatę.
W między czasie podprażamy słonecznik na suchej patelni.
Z gruszki wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w ok 2mm podłużne plasterki, w podobną grubość kroimy ser pleśniowy. Plasterek gruszki składamy z plasterkiem sera i układamy na sałatce tworząc rozetę. W sam środek rozety dodajemy prażony słonecznik lub orzechy. Podajemy od razu. Sałatka świetnie sprawdza się również jako dodatek do zimnej płyty na przyjęcie.