Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka majonezowa z krabem jest zaskakująco łatwa i szybka w przygotowaniu. Będzie stanowić wyjątkową przekąskę na każdej imprezie, wydarzeniu rodzinnym czy po prostu przy kolacji. Dzięki ryżowi i jajkom jest też niezwykle pożywna i zaspokoi nawet silny głód. Nie będą też narzekać osoby, które zwiększają ilość białka w swoich posiłkach. Dodatek sosu majonezowego, nieco przełamanego jogurtem, nadaje całości kremowości i sprawia, że sałatka rozpływa się w ustach. Wystarczy, że spróbujesz jej raz, a z pewnością bardzo często będzie pojawiać się na twoim stole.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 854
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 873
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 854
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 873
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 110
Składniki
Ryż przepłucz na sitku i ugotuj go do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przykryj go pokrywką, owiń ręcznikiem i odstaw na ok. 20 minut.
Jajka ugotuj na twardo, odcedź i obierz. Rozdziel białka od żółtek. Te pierwsze pokrój w średniej wielkości kostkę, a drugie rozdrobnij widelcem.
Ogórka i pałeczki krabowe pokrój w niewielką kostkę.
W misce sałatkowej wymieszaj ryż, białka jajek, ogórka i pałeczki krabowe.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę majonezową posyp rozdrobnionym żółtkiem i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Danie podawaj na zimno. Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj ją w ciągu 3 dni.