Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka majonezowa z krabem jest zaskakująco łatwa i szybka w przygotowaniu. Będzie stanowić wyjątkową przekąskę na każdej imprezie, wydarzeniu rodzinnym czy po prostu przy kolacji. Dzięki ryżowi i jajkom jest też niezwykle pożywna i zaspokoi nawet silny głód. Nie będą też narzekać osoby, które zwiększają ilość białka w swoich posiłkach. Dodatek sosu majonezowego, nieco przełamanego jogurtem, nadaje całości kremowości i sprawia, że sałatka rozpływa się w ustach. Wystarczy, że spróbujesz jej raz, a z pewnością bardzo często będzie pojawiać się na twoim stole.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35732
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1215
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6033
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35732
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1215
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6033
        
        
                Składniki
Ryż przepłucz na sitku i ugotuj go do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przykryj go pokrywką, owiń ręcznikiem i odstaw na ok. 20 minut.
Jajka ugotuj na twardo, odcedź i obierz. Rozdziel białka od żółtek. Te pierwsze pokrój w średniej wielkości kostkę, a drugie rozdrobnij widelcem.
Ogórka i pałeczki krabowe pokrój w niewielką kostkę.
W misce sałatkowej wymieszaj ryż, białka jajek, ogórka i pałeczki krabowe.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę majonezową posyp rozdrobnionym żółtkiem i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Danie podawaj na zimno. Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj ją w ciągu 3 dni.