Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka majonezowa z krabem jest zaskakująco łatwa i szybka w przygotowaniu. Będzie stanowić wyjątkową przekąskę na każdej imprezie, wydarzeniu rodzinnym czy po prostu przy kolacji. Dzięki ryżowi i jajkom jest też niezwykle pożywna i zaspokoi nawet silny głód. Nie będą też narzekać osoby, które zwiększają ilość białka w swoich posiłkach. Dodatek sosu majonezowego, nieco przełamanego jogurtem, nadaje całości kremowości i sprawia, że sałatka rozpływa się w ustach. Wystarczy, że spróbujesz jej raz, a z pewnością bardzo często będzie pojawiać się na twoim stole.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Ryż przepłucz na sitku i ugotuj go do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przykryj go pokrywką, owiń ręcznikiem i odstaw na ok. 20 minut.
Jajka ugotuj na twardo, odcedź i obierz. Rozdziel białka od żółtek. Te pierwsze pokrój w średniej wielkości kostkę, a drugie rozdrobnij widelcem.
Ogórka i pałeczki krabowe pokrój w niewielką kostkę.
W misce sałatkowej wymieszaj ryż, białka jajek, ogórka i pałeczki krabowe.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę majonezową posyp rozdrobnionym żółtkiem i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Danie podawaj na zimno. Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj ją w ciągu 3 dni.