Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Coś na szybko, sałatka najlepiej smakuje schłodzona."
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40613
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1001
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 250
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3331
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40613
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1001
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 250
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3331
Składniki
Zupki chińskie pokruszyć, wraz z przyprawami przełożyć do dużej miski, po czym zalać 1 szklanką wrzącej wody. Wymieszać i odstawić by makaron napęczniał.
Kapustę pekińską oczyścić i poszatkować (właściwie tylko zieloną część). Czerwoną paprykę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i po wycięciu gniazda nasiennego pokroić w małą kostkę. Szynkę i cebulkę pokroić również na niewielką kostkę. Składniki dorzucić do makaronu.
Całość wymieszać z majonezem. Następnie doprawić solą oraz pieprzem. Najlepiej smakuje schłodzona.