Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Coś na szybko, sałatka najlepiej smakuje schłodzona."
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Zupki chińskie pokruszyć, wraz z przyprawami przełożyć do dużej miski, po czym zalać 1 szklanką wrzącej wody. Wymieszać i odstawić by makaron napęczniał.
Kapustę pekińską oczyścić i poszatkować (właściwie tylko zieloną część). Czerwoną paprykę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i po wycięciu gniazda nasiennego pokroić w małą kostkę. Szynkę i cebulkę pokroić również na niewielką kostkę. Składniki dorzucić do makaronu.
Całość wymieszać z majonezem. Następnie doprawić solą oraz pieprzem. Najlepiej smakuje schłodzona.