Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna sałatka z bobem, kurczakiem i aromatyczną kolendrą. Sałatka w sam raz na drugie śniadanie do pracy lub kolacje.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15332
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 236
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15332
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 236
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Składniki
1. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w pół plasterki ogórka. 2. Pomidorki koktajlowe kroimy na połowę i łączymy z warzywami, wlewamy oliwę, wsypujemy oregano oraz tymianek, solimy i dokładnie mieszamy. Warzywa odstawiamy na trochę.
3. Bób gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu obieramy. 4. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Na dno naczynia wykładamy warzywa dodajemy bób i układamy po bokach kolendrę a w środek sałatki wtykamy kawałki kurczaka.
7. Na koniec robimy sos, mieszamy ketchup z majonezem i dekorujemy nim sałatkę robiąc kleksy.
8. Sałatka gotowa. 9. Smacznego