Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje ci już pomysłów na domową sałatkę, która zaskoczy bliskich? Wystarczy, że podsmażysz szpinak i dodasz do niego pozostałe składniki. W ten sposób zyskasz tzw. sałatkę na ciepło, którą możesz od razu podawać na stół.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Składniki
Ciecierzycę odsącz z zalewy, a ogórka zielonego obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. To samo zrób z serem żółtym.
Teraz przygotuj szpinak. Opłucz go pod wodą i delikatnie osusz. Na niewielkiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj szpinak. Zamieszaj. Podsmażaj na małej mocy palnika. W tym czasie dodaj obrany, rozgnieciony oraz posiekany ząbek czosnku. Podsmażaj dalej. Na koniec skrop całość sokiem z cytryny.
Na półmisku wyłóż ciepły jeszcze szpinak, równomiernie rozłóż pomidory wyjęte z zalewy, a także ciecierzycę. Posól i popieprz. Możesz delikatnie zamieszać i podać na stół.