Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brakuje ci już pomysłów na domową sałatkę, która zaskoczy bliskich? Wystarczy, że podsmażysz szpinak i dodasz do niego pozostałe składniki. W ten sposób zyskasz tzw. sałatkę na ciepło, którą możesz od razu podawać na stół.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 27
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 117
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 27
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 117
Składniki
Ciecierzycę odsącz z zalewy, a ogórka zielonego obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. To samo zrób z serem żółtym.
Teraz przygotuj szpinak. Opłucz go pod wodą i delikatnie osusz. Na niewielkiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj szpinak. Zamieszaj. Podsmażaj na małej mocy palnika. W tym czasie dodaj obrany, rozgnieciony oraz posiekany ząbek czosnku. Podsmażaj dalej. Na koniec skrop całość sokiem z cytryny.
Na półmisku wyłóż ciepły jeszcze szpinak, równomiernie rozłóż pomidory wyjęte z zalewy, a także ciecierzycę. Posól i popieprz. Możesz delikatnie zamieszać i podać na stół.