Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skladniki sa wlasciwie typowe dla zimowej salatki - burak, pomarancza, fenkul... ale smakuje ona równiez latem, na wiosne i jesienia. Oprócz sosu winegret dodaje do niej równiez mandarynkowa galaretke wlasnej produkcji, ale dzem pomaranczowy tez doskonale spelni swoja role w tej pysznej salatce.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34165
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Buraka obieramy i kroimy w male kostki, pomarancze obieramy i filetujemy, przy czym zbieramy sok. Fenkul kroimy na pól a nastepnie w cienkie plastry, natomist zielony koper siekamy. Z musztardy, soku z pomaranczy, oliwy, octu i pieprzu robimy winegret.
Wszystkie skladniki ukladamy na talerzu, mieszamy, na wierzch kladziemy zielenine fenkulu i pokrojone w kostke kawalki galaretki, polewamy pomaranczowym winegret, doprawiamy sola i pieprzem.