Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skladniki sa wlasciwie typowe dla zimowej salatki - burak, pomarancza, fenkul... ale smakuje ona równiez latem, na wiosne i jesienia. Oprócz sosu winegret dodaje do niej równiez mandarynkowa galaretke wlasnej produkcji, ale dzem pomaranczowy tez doskonale spelni swoja role w tej pysznej salatce.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 125
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 308
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1297
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2356
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25702
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 125
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 308
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1297
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2356
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25702
Składniki
Buraka obieramy i kroimy w male kostki, pomarancze obieramy i filetujemy, przy czym zbieramy sok. Fenkul kroimy na pól a nastepnie w cienkie plastry, natomist zielony koper siekamy. Z musztardy, soku z pomaranczy, oliwy, octu i pieprzu robimy winegret.
Wszystkie skladniki ukladamy na talerzu, mieszamy, na wierzch kladziemy zielenine fenkulu i pokrojone w kostke kawalki galaretki, polewamy pomaranczowym winegret, doprawiamy sola i pieprzem.