Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka obiadowa z pekińskiej

Sałatka obiadowa z pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6635

Dodano:

Odsłon: 8792

Lekka, zdrowa sałatka do obiadu.

Składniki

  • 1/5 kapusty pekińskiej
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • 1/3 cebuli
  • Oliwa z oliwek
  • cytryna
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szatkujemy kapustę pekińska, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, ogórka oraz cebulkę.

  2. Dodajemy 1,5 łyżki oliwy, delikatnie skrapiamy cytryną. Przyprawiamy solą i pieprzem. Można również zamiast oliwy dodać gotowy sos np. winegret. Odstawiamy na ok. 20 min do tzw. przegryzienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń