Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja nastoletnia córka zrobiła dzisiaj deser do obiadu - w sam raz na tę porę roku, chociaż to dla niej ulubiony deser (nie licząc lodów) przez cały rok. Sałatka owocowa. Tym razem z owoców sezonowych, ale w sumie mogą być dowolne.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Owoce obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Melon rozkrój na połowy, wydrąż miąższ i również pokrój go w kostkę. Pokrojone owoce skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z malinami. Nałóż do pucharków lub do wydrążonych połówek melona. Jeżeli lubisz - dodaj bitej śmietany. Udekoruj listkami mięty. Możesz posypać odrobiną cynamonu. Możesz podać w pucharkach.