Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka po tatarsku jest inspirowana popularnym sosem z grzybkami marynowanymi i ogórkami konserwowymi. Zobacz, jak ją urozmaicić!
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 228
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 228
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 365
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Następnie obierz i pokrój drobno. Przełóż do miski.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę. Odsącz z zalewy. Przełóż do jajek. Ser pokrój w kostkę. Dołóż do pozostałych składników.
Pieczarki marynowane odsącz z zalewy i posiekaj drobno. Dołóż do miski.
Rzodkiewki umyj, odkrój końcówki i posiekaj w kostkę. Też przełóż do miski.
Obierz ząbek czosnku i przeciśnij go przez praskę. Połącz z majonezem, jogurtem, śmietaną i musztardą. Dodaj do sałatki, dokładnie wymieszaj. Posól i popieprz. Na koniec posiekaj szczypiorek i wmieszaj delikatnie.
Umieść sałatkę w lodówce na minimum 2 godziny przed podaniem.