Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pod wódeczkę Ewy Wachowicz to idealna przekąska na każdą imprezę ze znajomymi czy większe wydarzenie rodzinne. Wszystkie składniki świetnie pasują do siebie w połączeniu z alkoholem – w szczególności dodatek ogórków konserwowych i matjasów. Białko jajek świetnie wiąże się z wódką, a majonez pozwoli wypić więcej. Czy nad taką sałatką można przejść obojętnie? Nie! Zacznij szykować już imprezę! Fot. AKPA/Gałązka
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1088
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1520
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1088
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1520
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Oddziel białka od żółtek. Białka pokrój w drobną kostkę. Żółtka zetrzyj na tarce.
Ziemniaki i marchewki obierz i ugotuj do miękkości. Ziemniaki pokrój w kostkę, Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, tworząc paski.
Ogórki konserwowe i matjasy pokrój w kostkę.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez z jogurtem naturalnym i przyprawami.
W salaterce lub pucharku do sałatek układaj kolejno: ziemniaki, matjasy, białka jajek, marchewkę. Wierzch sałatki pod wódeczkę Ewy Wachowicz polej przygotowanym sosem i posyp startymi żółtkami.
Podawać po schłodzeniu w lodówce.