Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z kolorowych pomidorów, papryki świeżej i pieczonej z dodatkiem kaparów i oliwek. Doskonały dodatek do dań mięsnych lub kanapek. Pysznie smakuje z grzankami lub chrupiącą bagietką
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Świeżą paprykę oczyszczamy z nasion i razem z pieczoną kroimy w kostkę. Czosnek i papryczkę chili drobno siekamy.Cebulę czerwoną kroimy w małą kostkę. Oliwki i kapary odsączamy z zalewy i kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy sok z cytryny, olej, sól i pieprz cytrynowy. Wszystko mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje po ok. godzinie jak smaki się przegryzą ale podana od razu po przygotowaniu jest także bardzo dobra.