Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza sałatka rach-ciach to taka uproszczona wersja tradycyjnej polskiej sałatki jarzynowej. Mniej przy niej pracy co nie znaczy, że jest mniej smaczna i efektowna. Lubimy ją bardzo i dlatego gości ona na naszym świątecznym stole bardzo często.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3872
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 412
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3872
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3847
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 412
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w kostkę. Por kroimy w półkrążki, przekładamy do miski, lekko solimy i wyciskamy w rękach, aby puścił sok i trochę zmiękł, czyli tak po poznańsku -morzymy go.
Jabłko razem ze skórką i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Groszek osączamy z płynu. Wszystkie rozdrobnione składniki sałatki przekładamy do miski. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy i wstawiamy do lodówki na pół godziny, aby składniki sałatki połączyły się smakami i „przegryzły”.
Pyszna sałatka rach-ciach gotowa!