Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, nieskomplikowana , szybka i pyszna sałatka ryżowa z ananasem. Polecam
nóż, sitko, miska, garnek, łyżka,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8303
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 460
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8303
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 460
Składniki
Ryż ugotować według opisu na opakowaniu ( na sypko). Po ugotowaniu odcedzić na sitku i przełożyć do miski. Ananasa odsączyć , osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w mniejsze kawałki. Kukurydzę konserwową oraz seler konserwowy odsączyć na sitku z zalewy, seler dodatkowo odcisnąć dłońmi. Szynkę pokroić w kostkę , a ser żółty w nie duże paski czyli na zapałki. Do ryżu dodać wszystkie pozostałe , przygotowane składniki oraz majonez według uznania , wszystko wymieszać i schłodzić w lodówce. Smacznego
Sałatka gotowa do podania.