Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś prostą i pyszną sałatkę, w sam raz dla entuzjastów tuńczyka oraz osób na diecie bezglutenowej. Serdecznie polecam :-)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 76
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1144
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 446
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15437
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 76
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1144
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 446
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15437
Składniki
Zaczynamy od ugotowania ryżu. Na wrzątek sypiemy półtorej łyżeczki soli, wkładamy woreczki z ryżem na wrzątek i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 16 minut. Następnie ugotowany ryż przekładamy do miski i pozostawiamy do wystudzenia. Paprykę kroimy w kosteczkę. Pora kroimy drobno. Gdy ryż już wystygnie to wrzucamy odsączoną kukurydzę, odsączony groszek, pokrojoną paprykę i por i mieszamy. Dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, mieszamy. Następnie dodajemy kilka łyżek majonezu. Mieszamy. Na końcu sól i pieprz (nie żałujmy sobie, by sałatka nie była zbyt mdła). Mieszamy i przekładamy do ładnej miski i do lodówki. Ta sałatka najsmaczniejsza jest schłodzona i dobrze, gdy się kilka godzin przechłodzi w lodówce. I to wszystko. Smacznego :-)