Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nazwa tego dania sugeruje sałatkę, tak naprawdę nie musisz jej jeść tylko za pomocą widelca. Sałatkę serową możesz podawać jako pastę do krakersów, nachosów, selera naciowego lub surowej marchewki pokrojonej w słupki. Kanapka z sałatką serową może być szybkim i niedrogim lunchem. Przybrana rukolą i ogórkiem kiszonym świetnie sprawdzi się jako przekąska koktajlowa. Co prawda sałatka nie należy do dań wybitnie lekkostrawnych, ale któż nie pozwoliłby sobie na chwilę odstępstw od radykalnej diety na rzecz genialnego smaku i rozpływającej się w ustach konsystencji.
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5422
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 797
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3762
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 536
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2770
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5422
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 797
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3762
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 536
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2770
Składniki
Zetrzyj sery na tarce o grubych oczkach lub poszatkuj w malakserze. Nie używaj gotowego, już startego sera! Gotowce są pokryte substancją przeciwzbrylającą, a to może znacząco wpłynąć na smak. Dodaj drobno poszatkowaną paprykę konserwową, marynowaną cebulkę, słodką paprykę w proszku oraz musztardę. Jeśli preferujesz smaki z wyraźnie ostrą nutą, dodaj odrobinę posiekanej, marynowanej papryczki jalapeno lub/i ostrą paprykę w proszku. Dodaj majonez lub serek śmietankowy, jeśli konsystencja ma być bardziej zwarta.
Wymieszaj sałatkę łyżką i od razu podawaj. Resztę sałatki przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.