Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka śledziowa z fasolą, ogórkiem konserwowym i papryką

Sałatka śledziowa z fasolą, ogórkiem konserwowym i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18192

Dodano:

Odsłon: 1435

Śledź. Jak lubicie to przepis dla Was. PS : fasolka w oryginale jest nie z puszki.

Składniki

  • 400 g fasolki białej z puszki
  • 6 płatów śledziowych w oleju
  • 1 cebula
  • strąk żółtej papryki
  • strąk czerwonej małej papryki
  • 5 średnich ogórków konserwowanych
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 łyżki ziaren słonecznika
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz
  • Sos: czubata łyżka musztardy
  • 4 łyżki oliwy
  • tymianek, szczypta
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka śledziowa z fasolą, ogórkiem konserwowym i papryką

Przygotowanie

  1. Śledzie osączyłem, pokroiłem w paski. Cebulę pokroiłem w kostkę, paprykę w paski, a ogórki w pół plasterki. Wymieszałem z fasolą, kaparami, słonecznikiem uprażonym na suchej patelni, dodałem natkę pietruszki.

  2. Sos : połączyłem musztardę, oliwę, 3 łyżki wody, roztarty tymianek. Sosem polałem sałatkę, wymieszałem, doprawiłem. Przełożyłem do salaterki, posypałem natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń