Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was dzisiaj na kulinarne doznania! Dziś prezentuję przepis na sałatkę śledziową z selerem naciowym. To połączenie tradycyjnego smaku śledzi z chrupkością selera. Przygotowanie jest proste, a efekt zaskakuje smakiem. Taka sałatka będzie idealną propozycją na świąteczny stół.
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 125
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 370
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 75
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 125
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 370
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki kroimy w grubą kostkę po czym umieszczamy w dużej misce. Wymoczone w wodzie, z nadmiaru soli, płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski, dzwonka lub w kostkę po czym dodajemy do śledzi. Umyte łodygi selera kroimy w mniejsze kawałki i łączymy z zawartością miski. Ugotowane na twardo jajka kroimy w większą kostkę a następnie wrzucamy do składników na sałatkę. Szczypior z dymki drobno siekamy i również dodajemy do miski z sałatką. Na końcu dodajemy majonez całość doprawiamy do smaku sporą ilością pieprzu i wszystko dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.