Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szwabska to niezwykle pożywna przystawka lub pomysł na lunch. Wędzona makrela jest szczególnie bogata w dobre tłuszcze, sole mineralne i dobrze przyswajalne białko - idealna dla naszego zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dodatek gotowanych ziemniaków, świeżego szczypiorku i aromatycznego sosu powodują, że możesz wykonać sałatkę w kilka chwil, zapewniając sobie odżywczy i smaczny posiłek.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25103
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25103
Składniki
Ugotuj ziemniaki do miękkości lub użyj ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia. Obierz warzywa i pokrój w kostkę. Wyjmij kręgosłup z makreli i oczyść z pozostałych ości, porwij rybę na małe fragmenty. Opłucz seler i usuń twardą, wierzchnią warstwę, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Poszatkuj szczypiorek i natkę pietruszki. Umieść wszystkie składniki w misce.
W szklance lub miseczce zmieszaj sos sojowy, musztardę, oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj sos i wlej do pozostałych składników sałatki. Przemieszaj wszystko i schłodź przez 20 minut w lodówce. Następnie podawaj samodzielnie lub z kromką świeżego pieczywa.