Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 747
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2048
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 747
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2048
Składniki
Ogórka ze skóra zetrzeć na tarce jarzynowej i ostawić na kilka minut, następnie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody. Ogórka połączyć z jogurtem, posiekanym koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, okiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Jeśli nie lubicie sosu na bazie samego jogurtu można dołożyć łyżkę lub dwie majonezu. Filet z kurczaka pokroić, doprawi i usmażyć. Sałatkę układamy warstwowo lub wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Warstwowo układamy sałata rzymska, kurczak, połowa sosu, kukurydza, papryka, por i pozostały sos. posypujemy koperkiem i gotowe. smacznego!