Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warmińska to połączenie tradycyjnych smaków i prostoty. Drobno pokrojone składniki uzupełniają się teksturą i kolorem. Kremowy sos z musztardą miodową i śmietaną podkreśla całość. Sałatka sprawdzi się na rodzinnych spotkaniach, ale też jako codzienna przekąska.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27415
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Ziemniaki i marchewki ugotuj w mundurkach, po czym wystudź i obierz. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Przygotowane składniki pokrój w kostkę podobnej wielkości. Cebulę obierz i drobno posiekaj – dodatkowo możesz ją przelać wrzątkiem, aby miała łagodniejszy smak. Ogórki kiszone poszatkuj w drobną kostkę i odsącz na sicie. Odsącz także konserwowy groszek. Kiełbasę pokrój w małą kostkę, a jeśli ma być bardziej chrupiąca, krótko podsmaż ją na suchej patelni. Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce.
W osobnym, małym naczyniu wymieszaj majonez z musztardą i śmietaną. Sałatkę dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, po czym polej sosem i dokładnie wymieszaj. Sałatkę warmińską posyp posiekaną zieleniną i wstaw do lodówki chociaż na 30 minut, aby smaki lepiej się połączyły.