Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna. Polecam.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 364
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 364
Składniki
Pierś kurczaka drobno pokroić, wymieszać z przyprawami i usmażyć na oleju. Pieczarki obrać, pokroić i również usmażyć. Umytą i pokrojoną papryką wyłożyć dno naczynia. Na to usmażone kawałki piersi kurczaka. Po drugiej warstwie rozprowadzić dwie - trzy łyżki majonezu. (Polecam mój przepis na majonez.) Posypać pokrojoną natką pietruszki. Kolejne warstwy to usmażone pieczarki, pokrojone jajka i zielony groszek. Znów dwie - trzy łyżki majonezu. Na wierzch żółty ser. Dekoracja z pomidorków i zielonego groszku.