Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różnorodność smaków i aromatu sprawia ,że sałatka zachwyci każdego.
Deska do krojenia , nóż, salaterka
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24967
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24967
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki obrać , ugotować. Filet umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros, usmażyć. Jajka ugotować na twardo, obrać. Z 4 jajek oddzielić żółtka od białek, białka utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ziemniaki utrzeć na tarce o grubszych otworach. Białka wymieszać z ziemniakami , umieścić w salaterce.
Doprawić solą i pieprzem , posmarować majonezem. Ułożyć usmażonego fileta.
Posmarować lekko majonezem. Mieszankę osączyć z zalewy , wymieszać z selerem, wyłożyć.
Posmarować majonezem , posypać serem mozzarella.
Posmarować majonezem, pozostałe jajka oraz żółtka utrzeć na tarce o grubszych otworach , wyłożyć.
Doprawić solą i pieprzem. Rzodkiewkę utrzeć na tarce o grubszych otworach , podzielić salaterkę na 4 części.
W 2 części umieścić kiełki , w 2 sałatkę rukolę. Schłodzić kilka godzin aby smaki się wymieszały.