Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna, szybka ułożona warstwami w szklanej salaterce sałatka kusi oko jak i podniebienie. Polecam na przyjęcia rodzinne jak i na spotkanie przy grillowaniu. Na pewno sprawdzi się jako dodatek do potraw z grilla.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7097
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4837
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327655
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8590
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7097
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4837
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327655
Składniki
Mięso oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do smaku i smażymy na oleju - studzimy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, groszek konserwowy i kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy. Paprykę konserwową po odsączeniu kroimy w drobną kostkę jak i cebulę po obraniu również kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oczyszczamy z brzydkich liści i szatkujemy, następnie mieszamy z majonezem. Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce począwszy od mięsa i dalej pozostałe składniki. Każdą warstwę przekładamy majonezem i ketchupem. Na sam koniec ułożyć kapustę wymieszaną z majonezem. Warstwy można układać według siebie, można przełożyć również poszatkowaną kapustą pekińską bez majonezu a tylko polać majonezem.