Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Smaczna, szybka ułożona warstwami w szklanej salaterce sałatka kusi oko jak i podniebienie. Polecam na przyjęcia rodzinne jak i na spotkanie przy grillowaniu. Na pewno sprawdzi się jako dodatek do potraw z grilla.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 56
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 164
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Mięso oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do smaku i smażymy na oleju - studzimy. Ogórki kroimy w drobną kostkę, groszek konserwowy i kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy. Paprykę konserwową po odsączeniu kroimy w drobną kostkę jak i cebulę po obraniu również kroimy w kostkę. Kapustę pekińską oczyszczamy z brzydkich liści i szatkujemy, następnie mieszamy z majonezem. Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce począwszy od mięsa i dalej pozostałe składniki. Każdą warstwę przekładamy majonezem i ketchupem. Na sam koniec ułożyć kapustę wymieszaną z majonezem. Warstwy można układać według siebie, można przełożyć również poszatkowaną kapustą pekińską bez majonezu a tylko polać majonezem.