Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka witaminowa to propozycja na szybki i zdrowy lunch do pracy czy kolację. Zawiera całe mnóstwo składników odżywczych, które wspierają ogólne funkcjonowanie organizmu, w tym układu odpornościowego. Nie mogło oczywiście zabraknąć świeżego szpinaku – bogatego źródła żelaza, witamin K, E czy A. Ogórek dobrze nawadnia organizm i wspiera utrzymanie prawidłowej kondycji skóry, włosów czy paznokci. Jajka dostarczają białka ważnego dla budowy masy mięśniowej. W tej sałatce znajdziesz wszystko, co niezbędne dla zachowania zdrowia. To prawdziwa bomba witaminowa, którą w dodatku przygotowuje się szybko i prosto.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i drobno posiekaj. Kapustę drobno poszatkuj. Ogórka umyj i pokrój go w cienkie paseczki. Paluszki surimi pokrój w kostkę. Fasolę przepłucz pod zimną wodą i osusz.
Wszystkie składniki, w tym szpinak przełóż do miski sałatkowej i wymieszaj ze sobą.
Przygotuj dressing. Majonez wymieszaj z przyprawami i dodaj do sałatki. Całość dobrze wymieszaj. Sałatkę witaminową wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny, by smaki się połączyły.