Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wiwat to prosta i pyszna sałatka z tuńczykiem w dwóch postaciach. Świetnie sprawdzi się jako codzienny lunch, ale z powodzeniem możesz podać ją także jako wytworną przystawkę czy przekąskę na różnego rodzaju imprezach. Dodatek kiszonego ogórka przyjemnie odświeża i nadaje kwaskowatości. Duża zawartość biała w tym daniu sprawia, że stanie się ono ulubionym przysmakiem osób aktywnych fizycznie. Całość przyrządzisz w mniej niż 10 minut, a efekt zaskoczy każdego – zarówno pod kątem wizualnym, jak i smakowym!
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25381
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21284
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 124
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25381
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21284
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 124
Składniki
Tuńczyka odsącz z sosu i przenieś do miski.
Groszek odsącz, a ogórki pokrój w średniej wielkości kostkę. Składniki dodaj do ryby.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce majonez z musztardą i przyprawami. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i całość wymieszaj.
Jajko ugotuj na twardo. Tuńczyka wędzonego pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Sałatkę wiwat przenieś do niewielkich salaterek. Na wierzchu rozsyp równomiernie wędzonego tuńczyka i szczypiorek. Na górze połóż plasterek ugotowanego jajka.
Całość wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Resztki przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 5 dni.