Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wiwat to prosta i pyszna sałatka z tuńczykiem w dwóch postaciach. Świetnie sprawdzi się jako codzienny lunch, ale z powodzeniem możesz podać ją także jako wytworną przystawkę czy przekąskę na różnego rodzaju imprezach. Dodatek kiszonego ogórka przyjemnie odświeża i nadaje kwaskowatości. Duża zawartość biała w tym daniu sprawia, że stanie się ono ulubionym przysmakiem osób aktywnych fizycznie. Całość przyrządzisz w mniej niż 10 minut, a efekt zaskoczy każdego – zarówno pod kątem wizualnym, jak i smakowym!
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4776
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 599
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 4776
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 599
Składniki
Tuńczyka odsącz z sosu i przenieś do miski.
Groszek odsącz, a ogórki pokrój w średniej wielkości kostkę. Składniki dodaj do ryby.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce majonez z musztardą i przyprawami. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i całość wymieszaj.
Jajko ugotuj na twardo. Tuńczyka wędzonego pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Sałatkę wiwat przenieś do niewielkich salaterek. Na wierzchu rozsyp równomiernie wędzonego tuńczyka i szczypiorek. Na górze połóż plasterek ugotowanego jajka.
Całość wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Resztki przechowuj w lodówce w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 5 dni.