Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka oraz prosta w przygotowaniu sałatka, a do tego pyszna, soczysta i kolorowa. Jest idealna na upalne dni. Świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, drugie śniadanie do pracy lub na grilla.
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5410
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1008
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5410
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1008
Składniki
Oliwę z oliwek, ocet winny i miód wlewamy do niewielkiego słoiczka, dodajemy po szczypcie soli oraz pierzu, zakręcamy i energicznie mieszamy. Miąższ arbuza pozbawiamy pestek i kroimy go w kostkę. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. W salaterkach lub na talerzach układamy liście roszponki, a na nich grillowane oliwki, kawałki arbuza, pomarańczy oraz sera feta. Wszystko polewamy sosem vinegret i gotowe! :)