Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1041 Ocena: 29005

Dodano:

Odsłon: 479

Szybka oraz prosta w przygotowaniu sałatka, a do tego pyszna, soczysta i kolorowa. Jest idealna na upalne dni. Świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, drugie śniadanie do pracy lub na grilla.

Składniki

  • 1/2 małego arbuza
  • 2 pomarańcze
  • 180 g sera feta
  • 100 g liści roszponki
  • 80 g grillowanych oliwek*
  • VINEGRET:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • * U mnie na ostro - nadziewane papryką Jalapeno
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

Przygotowanie

  1. Oliwę z oliwek, ocet winny i miód wlewamy do niewielkiego słoiczka, dodajemy po szczypcie soli oraz pierzu, zakręcamy i energicznie mieszamy. Miąższ arbuza pozbawiamy pestek i kroimy go w kostkę. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. W salaterkach lub na talerzach układamy liście roszponki, a na nich grillowane oliwki, kawałki arbuza, pomarańczy oraz sera feta. Wszystko polewamy sosem vinegret i gotowe! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ola1984 28 sierpnia Mniam :) Uwielbiam takie połączenia :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 28 sierpnia Feta z arbuzem to doskonale polaczenie,wersja z oliwkami jest niezwykle interesujaca, efekt musi zachwycac.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń