Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka oraz prosta w przygotowaniu sałatka, a do tego pyszna, soczysta i kolorowa. Jest idealna na upalne dni. Świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, drugie śniadanie do pracy lub na grilla.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1255
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 614
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1357
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1255
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 614
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1357
Składniki
Oliwę z oliwek, ocet winny i miód wlewamy do niewielkiego słoiczka, dodajemy po szczypcie soli oraz pierzu, zakręcamy i energicznie mieszamy. Miąższ arbuza pozbawiamy pestek i kroimy go w kostkę. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. W salaterkach lub na talerzach układamy liście roszponki, a na nich grillowane oliwki, kawałki arbuza, pomarańczy oraz sera feta. Wszystko polewamy sosem vinegret i gotowe! :)