Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka oraz prosta w przygotowaniu sałatka, a do tego pyszna, soczysta i kolorowa. Jest idealna na upalne dni. Świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, drugie śniadanie do pracy lub na grilla.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12568
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12568
Składniki
Oliwę z oliwek, ocet winny i miód wlewamy do niewielkiego słoiczka, dodajemy po szczypcie soli oraz pierzu, zakręcamy i energicznie mieszamy. Miąższ arbuza pozbawiamy pestek i kroimy go w kostkę. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki. W salaterkach lub na talerzach układamy liście roszponki, a na nich grillowane oliwki, kawałki arbuza, pomarańczy oraz sera feta. Wszystko polewamy sosem vinegret i gotowe! :)