Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie smaków - buraki i ser kozi. A do tego szpinak, orzechy nerkowaca i sos balsamiczny. Moja ulubiona sałatka
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1055
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 71
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42865
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8343
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 1055
Są to tosty, które mają w środku parówkę. Jest to przepyszny przepis i wielu...
Odsłon: 71
Janssons frestelse czyli zapiekanka, której nie można się oprzeć (a przynajmn...
Odsłon: 130
Przepis dnia
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 42865
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 8343
Składniki
Jeżeli nie macie gotowych ugotowanych buraków to surowe należy po nakłuwać widelcem, owinąć w folię aluminiową i upiec w 180-22 stopniach przez około 50 minut. Najlepiej je upiec przy okazji pieczenia czegoś innego ( zapiekanki, mięsa). W słoiku umieścić olej balsamiczny, musztardę, sól i pieprz, wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i energicznie wymieszać. Na suchej patelni uprażyć nerkowce. Na 4 talerzach rozłożyć szpinak, na to pokrojone w półplasterki buraki, polać sosem. wierzch posypać pokruszonym serem, żurawiną i nerkowcami.