Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie smaków - buraki i ser kozi. A do tego szpinak, orzechy nerkowaca i sos balsamiczny. Moja ulubiona sałatka
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1536
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11187
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1536
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11187
Składniki
Jeżeli nie macie gotowych ugotowanych buraków to surowe należy po nakłuwać widelcem, owinąć w folię aluminiową i upiec w 180-22 stopniach przez około 50 minut. Najlepiej je upiec przy okazji pieczenia czegoś innego ( zapiekanki, mięsa). W słoiku umieścić olej balsamiczny, musztardę, sól i pieprz, wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i energicznie wymieszać. Na suchej patelni uprażyć nerkowce. Na 4 talerzach rozłożyć szpinak, na to pokrojone w półplasterki buraki, polać sosem. wierzch posypać pokruszonym serem, żurawiną i nerkowcami.