Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie smaków - buraki i ser kozi. A do tego szpinak, orzechy nerkowaca i sos balsamiczny. Moja ulubiona sałatka
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Jeżeli nie macie gotowych ugotowanych buraków to surowe należy po nakłuwać widelcem, owinąć w folię aluminiową i upiec w 180-22 stopniach przez około 50 minut. Najlepiej je upiec przy okazji pieczenia czegoś innego ( zapiekanki, mięsa). W słoiku umieścić olej balsamiczny, musztardę, sól i pieprz, wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i energicznie wymieszać. Na suchej patelni uprażyć nerkowce. Na 4 talerzach rozłożyć szpinak, na to pokrojone w półplasterki buraki, polać sosem. wierzch posypać pokruszonym serem, żurawiną i nerkowcami.