Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie smaków - buraki i ser kozi. A do tego szpinak, orzechy nerkowaca i sos balsamiczny. Moja ulubiona sałatka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8039
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 362
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3567
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8039
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 362
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3567
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Składniki
Jeżeli nie macie gotowych ugotowanych buraków to surowe należy po nakłuwać widelcem, owinąć w folię aluminiową i upiec w 180-22 stopniach przez około 50 minut. Najlepiej je upiec przy okazji pieczenia czegoś innego ( zapiekanki, mięsa). W słoiku umieścić olej balsamiczny, musztardę, sól i pieprz, wymieszać łyżeczką, dodać oliwę, zakręcić słoik i energicznie wymieszać. Na suchej patelni uprażyć nerkowce. Na 4 talerzach rozłożyć szpinak, na to pokrojone w półplasterki buraki, polać sosem. wierzch posypać pokruszonym serem, żurawiną i nerkowcami.