Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna sałatka. Doskonała na śniadanie i kolację.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14526
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1386
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14526
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1386
Składniki
Buraki mogą być gotowane lub pieczone. Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Potem obieramy je ze skóry i kroimy w cienkie słupki. W misce mieszamy sałaty, buraki, pokrojoną drobno cebulę, pestki dyni i pomidory pokrojone w cienkie paseczki. W słoiczku mieszamy oliwę , ocet, sok z cytryny, rozdrobniony czosnek, galaretkę i musztardę. Do małego słoika wlewamy oliwę, ocet, sok z cytryny, dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku i musztardę. Sosem polewamy sałatkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy.