Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna sałatka. Doskonała na śniadanie i kolację.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 724
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 724
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Składniki
Buraki mogą być gotowane lub pieczone. Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Potem obieramy je ze skóry i kroimy w cienkie słupki. W misce mieszamy sałaty, buraki, pokrojoną drobno cebulę, pestki dyni i pomidory pokrojone w cienkie paseczki. W słoiczku mieszamy oliwę , ocet, sok z cytryny, rozdrobniony czosnek, galaretkę i musztardę. Do małego słoika wlewamy oliwę, ocet, sok z cytryny, dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku i musztardę. Sosem polewamy sałatkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy.