Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna sałatka. Doskonała na śniadanie i kolację.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Buraki mogą być gotowane lub pieczone. Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Potem obieramy je ze skóry i kroimy w cienkie słupki. W misce mieszamy sałaty, buraki, pokrojoną drobno cebulę, pestki dyni i pomidory pokrojone w cienkie paseczki. W słoiczku mieszamy oliwę , ocet, sok z cytryny, rozdrobniony czosnek, galaretkę i musztardę. Do małego słoika wlewamy oliwę, ocet, sok z cytryny, dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku i musztardę. Sosem polewamy sałatkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy.