Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna sałatka. Doskonała na śniadanie i kolację.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2479
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1875
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1571
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2479
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1875
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1571
Składniki
Buraki mogą być gotowane lub pieczone. Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy w 180 stopniach około 45 minut. Potem obieramy je ze skóry i kroimy w cienkie słupki. W misce mieszamy sałaty, buraki, pokrojoną drobno cebulę, pestki dyni i pomidory pokrojone w cienkie paseczki. W słoiczku mieszamy oliwę , ocet, sok z cytryny, rozdrobniony czosnek, galaretkę i musztardę. Do małego słoika wlewamy oliwę, ocet, sok z cytryny, dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku i musztardę. Sosem polewamy sałatkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy.