Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kozi ser i burak to połączenie samo w sobie doskonałe, ale gdy dodamy do tego słodką gruszkę i chrupiące orzechy, wtedy nie można oderwać się od talerza......
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 156
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20771
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29092
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 156
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20771
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29092
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Składniki
Buraka pokroić w cząstki, a ser w plastry. Gruszkę przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Orzechy z grubsza posiekać.
Na talerze rozłożyć mieszankę sałat, kawałki buraka, plasterki gruszki i ser , posypać orzechami.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, miodem i szczyptą pieprzu. Sosem polać sałatkę.