Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kozi ser i burak to połączenie samo w sobie doskonałe, ale gdy dodamy do tego słodką gruszkę i chrupiące orzechy, wtedy nie można oderwać się od talerza......
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 130
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 127
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 173
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 130
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 402
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 127
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 173
Składniki
Buraka pokroić w cząstki, a ser w plastry. Gruszkę przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Orzechy z grubsza posiekać.
Na talerze rozłożyć mieszankę sałat, kawałki buraka, plasterki gruszki i ser , posypać orzechami.
Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, miodem i szczyptą pieprzu. Sosem polać sałatkę.