Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciepłe dni nie zawsze mamy ochotę na ciężkie posiłki, które wymagają długich przygotowań. Najlepsze są proste, zdrowe i pożywne posiłki, które przygotujemy w kilka chwil. Prosto, nie znaczy nudno, a może być naprawę pysznie i kreatywnie! Bawcie się smakami w swojej kuchni :) Dzisiaj zapraszam Was na kolorową sałatkę z burratą i jajkiem, dzięki której zabawimy się smakami oraz dostarczymy naszym kubkom smakowym pysznej karuzeli doznań. Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację lub do lunch boxa. Smacznego tygodnia! :)
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18429
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7035
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30584
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29322
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18429
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7035
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30584
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29322
Składniki
Jajko gotujemy na półtwardo. Na talerzu układamy roszponkę i listki bazylii, dodajemy migdały, pokrojone pomidorki koktajlowe, persyminę i jajko. Na środek układamy burratę (możemy ją także wcześniej pokroić) i posypujemy ziarnami czarnuszki. Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny i miód. Dodajemy koperek, sól oraz pieprz, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym winegretem polewamy sałatkę. Podajemy ze świeżym pieczywem.
* Jeśli chcemy zabrać sałatkę do lunch boxa to winegret spakujmy osobno i polejmy nim sałatkę tuż przez zjedzeniem.