Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jako surówka to pyszny dodatek do drugiego dania. To także dobre źródło potasu i cynku, a także witamin z grupy B oraz witaminy C i E. Sałatka będzie smakowała wszystkim domownikom. Może być dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2522
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 403
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2522
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 403
Składniki
Kapustę poszatkować i przełożyć do dużej miski, zasypać łyżeczką soli, wymieszać i pozostawić na około 30min. Ogórka obrać, wydrążyć miąższ i wraz z obraną marchewką zatrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekać w pióra. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Kapustę odcisnąć, przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dodać jogurt i oliwę, wymieszać. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30min, w tym czasie surówka się przegryzie.