Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z czerwonej kapusty (wersja II)

Sałatka z czerwonej kapusty (wersja II)

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 49502

Dodano:

Odsłon: 3559

Uprzedzam, na blogu nie ma wersji I, więc nie szukajcie. Oczywiście... jeszcze nie ma, bo będzie :) Dzisiaj wersja II, bardziej wyrazista w smaku od pierwszej... musicie uwierzyć na słowo. Sałatka trochę kwaskowa, troszkę słodkawa. Polecam.

Składniki

  • czerwona kapusta 1/2 główki
  • ogórek kiszony 2- 3 sztuki
  • cebula biała 1 sztuka
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • oliwa z oliwek 1- 2 łyżki
  • ocet 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z czerwonej kapusty (wersja II)

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować, obgotować w małej ilości osolonej wody (czas gotowania 10 minut), odcedzić, odstawić do wystudzenia.
    Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Oliwę wymieszać z octem, połączyć z sałatką.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń