Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki są idealnym rozwiązaniem na letnie posiłki. Kiedy w zasięgu ręki mamy mnóstwo świeżych, kolorowych warzyw i owoców, końcowa kompozycja na talerzu zależy tylko od naszych upodobań i wyobraźni. Dzisiejsze połączenie słodkiej, soczystej brzoskwini z wyrazistą, pikantną rukolą i świeżą, orzeźwiającą miętą bardzo przypadło mi do gustu. Koniecznie spróbujcie, bo ja po raz kolejny wpadłam jak śliwka w kompot i ta kombinacja pozostanie ze mną pewnie do końca lata.
1) Brzoskwinie umyć, pokroić na plasterki i grillować z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni grillowej, aż powstaną ciemne paski. Grillowane owoce lekko posmarować płynnym miodem.
2) Rukolę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach.
3) Na rukoli ułożyć przygotowane kawałki brzoskwini, pokrojone awokado, porwaną mozzarellę oraz listki mięty.
4) Przygotować sos: wszystkie składniki (olej, sok z limonki, miód, pieprz i sól do smaku) dokładnie wymieszać, można użyć w tym celu słoiczka.
5) Gotową sałatkę podawać skropioną przygotowanym sosem.
Lekka i sycąca sałatka, doskonała na upały.
Odsłon: 57152
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5801
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 64
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 123
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 268
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 205
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5801
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 64
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 123
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 268
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 205
Składniki
1) Brzoskwinie umyć, pokroić na plasterki i grillować z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni grillowej, aż powstaną ciemne paski. Grillowane owoce lekko posmarować płynnym miodem. 2) Rukolę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 3) Na rukoli ułożyć przygotowane kawałki brzoskwini, pokrojone awokado, porwaną mozzarellę oraz listki mięty. 4) Przygotować sos: wszystkie składniki (olej, sok z limonki, miód, pieprz i sól do smaku) dokładnie wymieszać, można użyć w tym celu słoiczka. 5) Gotową sałatkę podawać skropioną przygotowanym sosem.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z tuńczykiem i awokado
Sałatki
Rewelacyjna sałatka na grilla i imprezy . Tylko kilka składników
Sałatki
Sałatka ze szczawiem
Sałatki
Sałatka z rzodkiewką
Sałatka z tuńczykiem i awokado
A dziś przepis na sałatkę z tuńczykiem i awokado. Awokado konsumujemy ostatni...
Odsłon: 73
Rewelacyjna sałatka na grilla i imprezy . Tylko kilka składników
Pyszna sałatka która sprawdzi się na grilla i imprezy.
Odsłon: 395