Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Aromatyczny, grillowany kurczak świetnie współgra z orzechowym dressingiem, kremowym awokado i wyrazistymi w smaku kiełkami słonecznika. Jedno z lepszych połączeń smaków ;) Zdrowo, kolorowo i pożywnie.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12109
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 22
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12109
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 22
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 214
Składniki
Pierś przekroić na pół lekko rozbić. Zamarynować i odstawić na ok. 30 minut. Grillować na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej z obu stron na złoty kolor. Odstawić do przestudzenia na ok. 10 minut. Składniki dressingu połączyć. Na talerzu ułożyć sałatę, pomidory, pokrojone na plasterki awokado, cebulę pokrojoną w piórka oraz wystudzoną, pokrojoną na plastry pierś z kurczaka. Całość posypać kiełkami. Przed podaniem polać dressingiem i wymieszać.