Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Cudowna słodycz gruszki i winogron przełamana słonym kozim serem sałatkowym z dodatkiem orzechów włoskich, zielonych młodych listków i lekkiego sosu na bazie oleju z pestek dyni. Przepyszna zdrowa sałatka. Przepis na dwie porcje:
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117669
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8190
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1881
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1432
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117669
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8190
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3054
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1881
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1432
Składniki
Przygotowanie sosu: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przygotowanie sałatki: Gruszkę obrać ze skórki, pokroić na kawałki i delikatnie skropić sokiem z cytryny. Winogrona pokroić na połówki. Ser pokroić na mniejsze kawałki. W misce wymieszać zielone listki, dodać gruszkę, winogrona, orzechy, ser kozi i polać sosem. SMACZNEGO!!!