Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z lekkim jogurtowym sosem i chrupiącym filetem z indyka. Całość smaku dopełnia granat i kolendra.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1044
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666497
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1044
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666497
Składniki
Sałatę rwiemy. Pomidory kroimy w ósemki, ogórki w plasterki, paprykę w kostkę, a cebulę w piórka. Jogurt mieszamy z sokiem z limonki, syropem klonowym, ostrym sosem i kolendrą. Łączymy sos z warzywami.
Indyka dzielimy na 2 kotlety. Doprawiamy je solą i pieprzem, oprószamy z obu stron mąką. Szykujemy 2 głębokie talerze - w jednym roztrzepujemy jajko (może być z dodatkiem odrobiny wody), do drugiego wsypujemy panko. Kotlety z indyka obtaczamy w jajku i panko z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju, na niedużym ogniu, aż zarumienią się z obu stron. Kotlety zdejmujemy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru oleju. Kroimy w paski.
Warzywa dzielimy na 2 porcje. Na nich układamy indyka, całość posypujemy pestkami granatu i listkami kolendry.