Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z lekkim jogurtowym sosem i chrupiącym filetem z indyka. Całość smaku dopełnia granat i kolendra.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 871
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1692
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4070
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 117
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 871
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1692
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4070
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 117
Składniki
Sałatę rwiemy. Pomidory kroimy w ósemki, ogórki w plasterki, paprykę w kostkę, a cebulę w piórka. Jogurt mieszamy z sokiem z limonki, syropem klonowym, ostrym sosem i kolendrą. Łączymy sos z warzywami.
Indyka dzielimy na 2 kotlety. Doprawiamy je solą i pieprzem, oprószamy z obu stron mąką. Szykujemy 2 głębokie talerze - w jednym roztrzepujemy jajko (może być z dodatkiem odrobiny wody), do drugiego wsypujemy panko. Kotlety z indyka obtaczamy w jajku i panko z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju, na niedużym ogniu, aż zarumienią się z obu stron. Kotlety zdejmujemy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru oleju. Kroimy w paski.
Warzywa dzielimy na 2 porcje. Na nich układamy indyka, całość posypujemy pestkami granatu i listkami kolendry.