Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z lekkim jogurtowym sosem i chrupiącym filetem z indyka. Całość smaku dopełnia granat i kolendra.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 950
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5533
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17865
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 950
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5533
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17865
Składniki
Sałatę rwiemy. Pomidory kroimy w ósemki, ogórki w plasterki, paprykę w kostkę, a cebulę w piórka. Jogurt mieszamy z sokiem z limonki, syropem klonowym, ostrym sosem i kolendrą. Łączymy sos z warzywami.
Indyka dzielimy na 2 kotlety. Doprawiamy je solą i pieprzem, oprószamy z obu stron mąką. Szykujemy 2 głębokie talerze - w jednym roztrzepujemy jajko (może być z dodatkiem odrobiny wody), do drugiego wsypujemy panko. Kotlety z indyka obtaczamy w jajku i panko z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju, na niedużym ogniu, aż zarumienią się z obu stron. Kotlety zdejmujemy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru oleju. Kroimy w paski.
Warzywa dzielimy na 2 porcje. Na nich układamy indyka, całość posypujemy pestkami granatu i listkami kolendry.