Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 123
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1820
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14464
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19546
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 123
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1820
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14464
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19546
Składniki
Na półmisku rozłożyć sałatę roszponkę. Pora białą część pokroić cienko po skosie. Zalać gorącą wodą na sicie, a następnie przelać zimną wodą. Odcisnąć. Rozłożyć na roszponce. Następnie jajka obrane ze skorupek i pokrojone na ćwiartki. Szynkę pokroić w ok 1,5 cm paski i każdy pasek zwinąć w rulonik. Porozkładać na półmisku. Rzodkiewki pokroić w półplasterki i też porozkładać. Pomidora pokroić w ósemki i też porozkładać. Jajka oprószyć delikatnie solą i pieprzem świeżo mielonym. Całość osypać wiórkami żółtego sera. Przed podaniem polać sosem. Sos - wymieszać skyr z majonezem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cukier, sok z cytryny, pieprz świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Jeśli chcemy troszkę rozrzedzić sos trzeba dodać mleko.
Smacznego.