Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O właściwościach odżywczych jarmużu chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Dlatego warto po niego sięgnąć, choćby tylko od czasu do czasu. Dziś proponuję to wartościowe warzywo w sałatce.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1125
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1131
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13148
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1125
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1131
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13148
Składniki
Jarmuż przepłukać wodą. Podzielić go na małe kawałki odrywając jego cząstki od zgrubiałych łodyg. Ugotować na parze. Wystarczy kilka minut gotowania. Po tym zabiegu warzywo zmniejszy swoją objętość. Ugotować jakieś pół szklanki komosy. Ona z kolei w trakcie gotowania napęcznieje. Na paterę wyłożyć najpierw jarmuż, a następnie komosę. Później pokrojonego pomidora i paprykę. Pokroić również na mniejsze cząstki mozzarellę. Wymieszać składniki sosu. Polać całość. Można od razu konsumować.