Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O właściwościach odżywczych jarmużu chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Dlatego warto po niego sięgnąć, choćby tylko od czasu do czasu. Dziś proponuję to wartościowe warzywo w sałatce.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10655
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4756
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10655
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4756
Składniki
Jarmuż przepłukać wodą. Podzielić go na małe kawałki odrywając jego cząstki od zgrubiałych łodyg. Ugotować na parze. Wystarczy kilka minut gotowania. Po tym zabiegu warzywo zmniejszy swoją objętość. Ugotować jakieś pół szklanki komosy. Ona z kolei w trakcie gotowania napęcznieje. Na paterę wyłożyć najpierw jarmuż, a następnie komosę. Później pokrojonego pomidora i paprykę. Pokroić również na mniejsze cząstki mozzarellę. Wymieszać składniki sosu. Polać całość. Można od razu konsumować.