Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O właściwościach odżywczych jarmużu chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Dlatego warto po niego sięgnąć, choćby tylko od czasu do czasu. Dziś proponuję to wartościowe warzywo w sałatce.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10642
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3280
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10642
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3280
Składniki
Jarmuż przepłukać wodą. Podzielić go na małe kawałki odrywając jego cząstki od zgrubiałych łodyg. Ugotować na parze. Wystarczy kilka minut gotowania. Po tym zabiegu warzywo zmniejszy swoją objętość. Ugotować jakieś pół szklanki komosy. Ona z kolei w trakcie gotowania napęcznieje. Na paterę wyłożyć najpierw jarmuż, a następnie komosę. Później pokrojonego pomidora i paprykę. Pokroić również na mniejsze cząstki mozzarellę. Wymieszać składniki sosu. Polać całość. Można od razu konsumować.