Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalafiorem, jajkiem i pomidorami to przekąska, którą można podawać o każdej porze dania, od śniadania - aż po kolację. Taka sałatka zawsze będą cennym urozmaiceniem posiłku, czy jako dodatek, czy jako samodzielne danie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3825
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3825
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
W małej miseczce umieszczamy majonez i śmietanę, wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5 minut, po czym studzimy. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Umyte pomidorki papryczkowe lub koktajlowe przekrawamy na pół. Opłukany koperek drobno siekamy. Na płaskich talerzach układamy różyczki kalafiora, ćwiartki jajka oraz połówki pomidorków. Całość polewamy sosem i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.