Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalafiorem, jajkiem i pomidorami to przekąska, którą można podawać o każdej porze dania, od śniadania - aż po kolację. Taka sałatka zawsze będą cennym urozmaiceniem posiłku, czy jako dodatek, czy jako samodzielne danie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326457
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12089
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16864
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5513
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326457
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12089
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16864
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5513
Składniki
W małej miseczce umieszczamy majonez i śmietanę, wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5 minut, po czym studzimy. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Umyte pomidorki papryczkowe lub koktajlowe przekrawamy na pół. Opłukany koperek drobno siekamy. Na płaskich talerzach układamy różyczki kalafiora, ćwiartki jajka oraz połówki pomidorków. Całość polewamy sosem i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.