Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kalafiorem, jajkiem i pomidorami to przekąska, którą można podawać o każdej porze dania, od śniadania - aż po kolację. Taka sałatka zawsze będą cennym urozmaiceniem posiłku, czy jako dodatek, czy jako samodzielne danie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 843
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5807
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9623
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 287
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 843
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5807
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9623
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 287
Składniki
W małej miseczce umieszczamy majonez i śmietanę, wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Umyty kalafior dzielimy na mniejsze różyczki a następnie gotujemy na parze około 5 minut, po czym studzimy. Ugotowane i obrane ze skorupek jajka kroimy w ćwiartki. Umyte pomidorki papryczkowe lub koktajlowe przekrawamy na pół. Opłukany koperek drobno siekamy. Na płaskich talerzach układamy różyczki kalafiora, ćwiartki jajka oraz połówki pomidorków. Całość polewamy sosem i posypujemy posiekanym koperkiem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.