Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was propozycję sałatki z kapusty pekińskiej, idealnie nadającej się do obiadu lub grilla. Łatwa i szybka do zrobienia.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Kapustę szatkujemy, posypujemy solą i cukrem i odstawiamy na przynajmniej 15 minut. Obieramy marchew i ścieramy ją na tarce o małych oczkach. Robimy sos, do joguryu naturalnego dodajemy majonez, chrzan, sok z cytryny, wyciśnięty przez praskę czosnek, koperek wedle uznania i wszystko razem, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem. Do kapusty dodajemy startą marchew i sos i dokładnie wszystko ze sobą mieszamy. Podajemy do obiadu lub grilla. Smacznego.