Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i zdrowa sałatka z komosy ryżowej ( quinoa) z pomidorem i ogórkem, ziołami i pestkami słonecznika.
Polecam.
Odsłon: 649
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4413
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1113
Polecam.
Odsłon: 649
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4413
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1113
Składniki
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją, spulchnić widelcem i odstawić do ostygnięcia. Ogórek i pomidor pokroić w kostkę. Zioła posiekać. Pestki dynia uprażyć na patelni
W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, drobno posiekany czosnek, sól i pieprz. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, zalać sosem i dobrze wymieszać, w miarę potrzeby doprawić solą albo sokiem z cytryny. wstawić do lodówki na minimum 30 minut.