Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka ze świeżych warzyw i kuleczek z mięsa mielonego, z sosem czosnkowym i słonecznikiem.
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 100
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 21
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 49
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 100
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 21
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 49
Składniki
Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam go do smaku solą i pieprzem oraz sosem sojowym. Dodałam majonez i bułkę tartą i wymieszałam wszystkie składniki na jednolitą masę mięsną. Z masy formowałam małe kuleczki i panierowałam je w mące pszennej. Następnie usmażyłam je na patelni na oleju i wyłożyłam na talerz. Wszystkie warzywa umyłam i osuszyłam. Sałatę drobno porwałam. Połowę sałaty wyłożyłam na dno salaterki. Majonez wymieszałam z jogurtem naturalnym. Dodałam do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam. Połową sosu polałam sałatę w salaterce. Na to ułożyłam ciepłe kuleczki mięsne. Rzodkiewki pokroiłam na mniejsze kawałki i wyłożyłam na mięso. Pomidora pokroiłam w kostkę i wyłożyłam na rzodkiewkę. Doprawiłam je solą i pieprzem. Cebulę obrałam i drobno posiekałam. Posypałam nią pomidory. Na cebulę wyłożyłam resztę sałaty i polałam ją resztą sosu czosnkowego. Wierzch sałatki posypałam ziarnem słonecznika. Najlepiej go wcześniej podprażyć na suchej patelni, wtedy będzie bardziej chrupiący i aromatyczny.