Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym jest łatwa, zdrowa i gotowa w 30 minut! Przepełniona świeżymi smakami soczystych pomidorów, bazylii, sera feta i delikatnego kurczaka, podawana z pikantnym, lekko cytrynowym winegretem trafi w gusta każdego. Sałatka jest doskonała na piknik, spotkanie z przyjaciółmi lub lekką kolację.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 70
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Połącz oliwę z octem i dodaj sproszkowane przyprawy. Umyj i osusz kurczaka, pokrój w dużą kostkę. Włóż kurczaka do marynaty, dobrze wymieszaj, by marynata pokryła całe mięso, następnie odstaw na 20 minut do lodówki. Po tym czasie usmaż mięso na patelni bez tłuszczu lub grilluj.
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Pomidorki przekrój na połówki, a pozbawioną nasion paprykę – na małe kwadraty. Obierz cebulę i drobno poszatkuj. Zrób sos. Do słoika wlej oliwę oraz dodaj pozostałe składniki dressingu. Zakręć słoik i wstrząśnij, aż uzyskasz klarowny winegret.
Do dużej miski wsyp ugotowany makaron, dodaj pokrojone warzywa, soczystego kurczaka, a następnie polej sałatkę powstałym sosem i porządnie wymieszaj za pomocą dwóch łyżek. Wykładaj na talerz natychmiast po wykonaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce. Sałatkę podawaj posypaną posiekanymi listkami bazylii oraz pokruszoną fetą.