Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2025
Sałatka jest dobra na każdą okazję. Moja propozycja na dziś, to sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem i prażonym słonecznikiem. Słonecznik daje tu bardzo dużo. Sałatka dzięki niemu zyskuje na smaku. Bardzo polecam.
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1339
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10097
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 885
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 220
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1339
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10097
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 885
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 220
Składniki
Pierś pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i curry. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Zostawić do wystudzenia. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Kapustę pokroić i przełożyć do miski, dodać odsączoną kukurydzę i resztę warzyw pokrojonych w kostkę. Następnie dodać usmażoną pierś i uprażony słonecznik. Na koniec dodać majonez i keczup. Przyprawić solą i pieprzem, wszystko razem wymieszać. Schłodzić w lodówce.