Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem z rosołu to idealny posiłek dla osób zapracowanych i zabieganych. Możesz go przygotować z wyprzedzeniem, na dzień następny, by szybko spakować danie do śniadaniówki. To też świetny pomysł na wykorzystanie resztek z obiadu dnia poprzedniego. Sałatka charakteryzuje się wyrazistym, aromatycznym smakiem. Zioła przyjemnie orzeźwiają to danie, a marchewka dodaje nuty słodyczy. Całość jest niezwykle pożywna i zaspokoi nawet silny głód. Pamiętaj nie przesadzać z solą, bo mięso z rosołu jest już wystarczająco słone.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16316
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5216
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11918
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16316
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5216
Składniki
Mięso z kurczaka obierz z ewentualnych kości. Porozrywaj je widelcami, poszatkuj lub rozdrobnij w robocie kuchennym.
Marchewkę obierz i pokrój w cienkie plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Zioła posiekaj, a płatki migdałowe połam na mniejsze kawałki.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej składniki sałatki. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z kurczakiem z rosołu wstaw do lodówki na co najmniej 1-2 godziny. Podawaj na zimno.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 2 dni.