Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, orzeźwiająca i prosta w wykonaniu sałatka, która pobudza kubki smakowe. Jest zdrową alternatywą na przystawkę i przekąskę na spotkania towarzyskie.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Melon galia obieramy ze skóry. Kroimy miąższ w durzą kostkę, ziarna wyrzucamy. Pomidor parzymy we wrządku i obieramy ze skórki. Kroimy w średnią kostkę bez nasion. Szynkę kroimy w podłużne paski o długości 2 cm (jak na zdjęciu). Figę w ósemki, albo jeszcze drobniej. Sałatę pekińską kroimy w cieńkie paski. Przygotowujemy odpowiedniej wielkości salaterki. Układamy sałatę, na nią duże kostki melona, pokrojoną szynke, figę i pomidora. Wszystko skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, polewamy łyżką dobrej jakości oliwy, solimy i pieprzymy. Przed podaniem sałatkę wstawiamy do lodówki na 10-20 minut.