Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Truskawki i młode buraczki to idealna sałatka do dań mięsnych z grilla.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 455
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1584
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 455
Składniki
Robimy dressing truskawkowy. Opłukane truskawki blendujemy z octem , oliwą, miodem i musztardą , lekko solimy. Wszystko przelewamy do butelki lub słoika i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Młode ugotowane buraczki ( gotują się bardzo krótko) , ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wlewamy dressing truskawkowy, mieszamy , na koniec wsypujemy żurawinę moczoną w gorącej wodzie. Sałatkę wykładamy na liście botwinki , łyżką do lodów . Może być samodzielnym daniem , lub sałatką do grilla, czy obiadu.