Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Truskawki i młode buraczki to idealna sałatka do dań mięsnych z grilla.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5760
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7325
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4797
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5760
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7325
Składniki
Robimy dressing truskawkowy. Opłukane truskawki blendujemy z octem , oliwą, miodem i musztardą , lekko solimy. Wszystko przelewamy do butelki lub słoika i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Młode ugotowane buraczki ( gotują się bardzo krótko) , ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wlewamy dressing truskawkowy, mieszamy , na koniec wsypujemy żurawinę moczoną w gorącej wodzie. Sałatkę wykładamy na liście botwinki , łyżką do lodów . Może być samodzielnym daniem , lub sałatką do grilla, czy obiadu.