Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Truskawki i młode buraczki to idealna sałatka do dań mięsnych z grilla.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1805
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 73
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 158
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1439
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1805
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2278
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 73
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 158
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1439
Składniki
Robimy dressing truskawkowy. Opłukane truskawki blendujemy z octem , oliwą, miodem i musztardą , lekko solimy. Wszystko przelewamy do butelki lub słoika i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Młode ugotowane buraczki ( gotują się bardzo krótko) , ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wlewamy dressing truskawkowy, mieszamy , na koniec wsypujemy żurawinę moczoną w gorącej wodzie. Sałatkę wykładamy na liście botwinki , łyżką do lodów . Może być samodzielnym daniem , lub sałatką do grilla, czy obiadu.