Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Truskawki i młode buraczki to idealna sałatka do dań mięsnych z grilla.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 170
Składniki
Robimy dressing truskawkowy. Opłukane truskawki blendujemy z octem , oliwą, miodem i musztardą , lekko solimy. Wszystko przelewamy do butelki lub słoika i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Młode ugotowane buraczki ( gotują się bardzo krótko) , ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wlewamy dressing truskawkowy, mieszamy , na koniec wsypujemy żurawinę moczoną w gorącej wodzie. Sałatkę wykładamy na liście botwinki , łyżką do lodów . Może być samodzielnym daniem , lub sałatką do grilla, czy obiadu.