Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna salatka z serem gorgonzola (lub innym plesniowym) i z gruszka, tym razem z innymi rodzajami salat - z bardzo smacznymi mlodymi liscmi buraka i szpinaku. Szczególnie liscie buraka wyrózniaja sie delikatnym i slodko-kwasnym smakiem, który cudownie komponuje sie z serem i gruszka. Zamiast tradycyjnych orzechów wloskich dodalam uprazone i posiekane orzechy laskowe. Calosc dopelnia pomaranczowy dressing z oliwy, bialego octu balsamicznego, miodu i soku z pomaranczy.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1161
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4812
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1455
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1161
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4812
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1455
Składniki
Przygotowac dressing ze wszystkich skladników. Liscie umyc i wysuszyc na papierowym reczniku. Orzechy uprazyc bez tluszczu, ostudzic i posiekac. Gruszke pokroic w plasterki, a ser w kostke. Polac liscie dressigiem, dodac gruszke, orzechy i ser.
Podawac solo lub z dodatkami. Mozna oczywiscie wybrac salaty wg. uznania np. tradycjne rukole, roszpunke lub salate rzymska.